9/9/2022
SOS za često zanemarena područja na našem telu

Vrat, dekolte, laktovi i kolena su prečesto zanemareni u našoj svakodnevnoj  beauty rutini . Iako hidrirate svoje telo ujutro i uveče, zaboravljate na određena područja ili ih jednostavno prelazite bez obraćanja posebne pažnje. Nešto manje razmaženi od ostatka tela su vrat, dekolte, ali i laktovi i kolena. Koža trpi posledice!

Područje vrata i dekoltea je posebno tanko, samim tim i krhko. Podložni spoljnim agresijama kao što su svetlost, hladnoća, vetar i neprestano kretanje, postepeno se stvaraju bore i fleke. Laktovi i kolena su u stalnom kontaktu sa odećom i isušuju se. Važno je da ih hidriramo i koristimo ciljane proizvode za negu kako bismo ih regenerisali  i zaštitili od prevremenog starenja kože. 

Naš stručnjak, Claudine Coquet, direktor Guinot trening centra o ovoj temi:

Vrat i dekolte

Oskudni lojnim žlezdama, vrat i dekolte postaju podložniji napadima hladnoće i vetra i mogu pokazati znakove prevremenog starenja kože. Ovome se dodaje i „tekstualni vrat“, povezan sa zloupotrebom naših pametnih telefona: bore se pojavljuju na pregibu vrata kao posledica. Da biste to popravili ili prevenirali, morate promeniti svoje navike! Uvek dnevnu rutinu završite nanošenjem kreme za lice i seruma na vrat i dekolte. Pre 40. godine, vaša dnevna rutina nege kože biće dovoljna. Nakon toga, odlučite se za ciljaniju formulu kao što je Longue Vie Neck Cream, koja zahvaljujući svom koktelu aktivnih sastojaka preoblikuje epiderm, izglađuje bore i vraća čvrstoću. Nanesite ga počevši od dekoltea do vrha vrata. A za dubinski tretman ovih regija, priuštite sebi jedinstveni tretman Lift Summum u najbližem  Guinot salonu. Protokol Lift Summum tretmana obuhvata lice, vrat i dekolte za zaista fenomenalan rezultat.

Laktovi i kolena

Često zaboravljeni u našoj svakodnevnoj rutini, brzo se suše. Trljanjem odeće i pokretima koža se u ovoj oblasti zgušnjava da bi se zaštitila i postaje gruba. Da biste vratili mekoću, vršite piling jednom ili dva puta nedeljno odgovarajućim pilingom kao što je Easy Body Scrub. Masirajte veoma nežnim kružnim pokretima kako biste uklonili mrtve ćelije kože i poboljšali i omekšali kožu. Zatim nahranite kožu Nutriscience balzamom koji je savršeno prilagođen ovom području: obnavlja hidrolipidni film i štiti od dehidracije. Zatim, na dnevnoj bazi, idealno je nanositi dugotrajnu kremu za telo ujutro i uveče, obraćajući posebnu pažnju na laktove i kolena.