9/9/2022
Kako izabrati pravu masku za Vašu kožu?

Maska predstavlja suštinski deo naše beauty rutine , a ujedno i često zaboravljeni deo rituala. Naši Guinot terapeuti će vas savetovati kako da izaberete i koristite pravu masku za Vas.
Uz stres, zagađenje, sunce, šminku, naša koža može postati suva, masnija i osetljivija. Bilo da su povremene ili stalne, ove male neprijatnosti se moraju uzeti u obzir. Da bismo povratili komfornu i zdravu kožu, naša svakodnevna rutina je naravno neophodna, a maska je deo nje. „Znamo da je maska savršen saveznik za našu kožu, njeno delovanje je brzo, efikasno i trenutno“, objašnjava naš stručnjak Claudine Coquet, direktor Guinot trening centra. Za razliku od pilinga, koji zahtevaju korak nakon upotrebe za rehidrataciju kože, maska se može koristiti sama. Kako je izabrati i koristiti? Saznajte u nastavku !

,,Booster" doza aktivnih sastojaka


Maske su visoko koncentrisane i nude koži ono što joj je potrebno u trenu: pravu kupku aktivnih sastojaka! Sada postoje formule za svaku potrebu. Izaberite onaj koji vam najviše odgovara. Prema vašem tipu kože, ali i prema vašem životnom stilu ili godišnjem dobu. Zimi birajte prijatne hranljive maske kao što je Nutri Comfort Essential Mask na bazi prirodnih ulja. U proleće preferirajte lakše, hidratantnije formule kao što je Hydra Beaute maska sa hidratantnim kompleksom i ekstraktom smokve. Mešovita do masna koža će izabrati Pur Equilibre masku sa puderima za upijanje i piling.

Proizvod napravljen po meri kože

Možete ga koristiti kao Vašeg beauty saveznika dva ili tri puta nedeljno bez brige - jedina mana je što maske za pročišćavanje treba nanositi jednom nedeljno.

Masku možete naneti u debelom sloju preko noći ili samo na nekoliko minuta. Što se tiče teksture, kreme ili tkanine, na vama je! Impregnirane, papirne maske kao što su Eclat Lifting Mask ili Newhite Mask su praktične jer ne zahtevaju ispiranje ili nanošenje. Za kremaste formule razmislite o multimaskiranju. Ova tehnika nanošenja maski po zonama je skrojena po meri. Na T-zoni maska za čišćenje, a na ostatku lica hidratantna formula, na primer. Druga mogućnost, ako je često koristite, jeste da nanesete hidratantnu masku na lice, osim na srednji deo.

Uvek je pravo vreme za masku!


Brza i sa trenutnim rezultatom, maska je pogodna za sve prilike i u svakom trenutku. Za malo pojačanja energije pre izlaska, Energizing maska protiv umora donosi trenutni sjaj. Uveče, posle dugog dana, hranljiva maska će utešiti kožu i duh zahvaljujući svojoj teksturi koja ga čini čahurom. I ne zaboravimo maske za oči koje opuštaju, podižu i umiruju očnu zonu nakon dana ispred ekrana ili pre izlaska, kao što je papirna Age Logic Eye Masque ili Anti-fatigue maska, za oči protiv umora sa osvežavajućom gel teksturom.